Alsó tagozaton első osztálytól kezdjük az angol tanítását. 1-3. osztályig heti egy angolóra van, melyet az angol tagozat egy szakköri foglalkozása egészít ki. 4. osztálytól ének- illetve angoltagozat működik, ekkortól heti öt angolórájuk van az angolosoknak.

Az első év a szóbeli előkészítő szakasz, verseket, dalokat, körjátékokat tanulunk. Képkártyákról a gyermekszókincs alapszavait. Második osztályban az első félévben betűzni tanulunk, a második félévtől írni, olvasni tankönyvből angolul. A harmadik és negyedik osztályban begyakoroljuk az önálló írást, olvasást és rövidebb szövegekkel, project munkákkal mélyítjük el tudásunkat.  Az órákon lehetőségeinkhez mérten interactive táblát és az angol nyelvi terem számítógépeinek oktató programjait is használjuk, melyek a gyerekek kedvencei is egyben. Megtanulnak önállóan dolgozni is.

A felső tagozaton csoportbontásban tanulnak a gyermekek, három- és ötórás csoportokban. Az angol órákon kiscsoportos oktatás folyik, ahol minden gyermekre jut figyelem. Az oktatást hanganyag, okos tábla, számítógépterem egészíti ki, és ezeket az eszközöket rendszeresen használjuk is. Az angol ünnepkör eseményeiről megemlékezünk (Halloween, karácsony, Pancake Day, Valentine’s Day), és nyelvi versenyeken veszünk részt jó eredménnyel (Sebők Gábor verseny, OÁTV, angol nyelvű civilizációs verseny stb.). Nyolcadikos tanulóink közül többen angol nyelvtagozaton folytatják tanulmányaikat.